tisdag 22 november 2011

Körkort !?

Tjenna !

Minns inte om jag berättade om problemet jag hade med att få tag på ett Australiensiskt ID !? Anledningen till att jag vill ha ett är för att om man går ut på kvällen och tar med sig passet överallt i handväskan och någon skulle sno det så behöver man ta sig till Canberra för att få ett nytt ! Helt totalt onödigt med andra ord !

I vilket fall, för att få ett ID så behövde jag underskrift från mina Australiensiska föräldrar eller från en doktor eller lärare som känt mig över ett år.
Eftersom jag inte har något av det så blev jag lite sur och gav upp helt enkelt.

Nu satt jag och funderade jag på vad man behöver för att få ett Australiensiskt körkort. Detta hittade jag på Vid roads hemsida;

"If you hold a driver licence from a recognised country you are not required to undertake any tests provided your overseas licence is current or not expired by more than five years. However, you still need to make an appointment to changeover your licence if you are from a recognised country."

Sverige är ett recognised country. Med andra ord så är det ända jag behöver att boka en tid och att åka dit och ansöka om ett körkort. Hur enkelt är det !? Nu känner jag mig lite hopplös som inte bara tagit tag i det tidigare. 8onde december ska jag dit i alla fall . :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar