torsdag 3 november 2011

Automata- Here we gooooooo !

Hejhej ! Igår presenterade vi vår Automata . Man kan ju säga att det gick bra, vår lärare var helt mållös. Det kändes så sjukt bra ! Och det hade aldrig nånsin gått så bra utan att ha en sån bra projektkompis som Joseph. Han brinner verkligen för allt med mekanik och hur man gör saker och han är verkligen jätteduktig på det. Man kan säga att det blev ett riktigt lyckat resultat av en riktigt rolig uppgift.

Vet ni inte vad en Automata är så har ni några exempel här. Vi tänkte att vi skulle ta uppgiften ett steg längre och bygga en undervattensautomata. Vårt tema är hämtat från banan Dire Dire Docks i tv-spelet Super Mario 64.

Alla kugghjul är laserskurna och gjorde i akryl. Snäckorna är riktiga musslor fyllda med gips och med borrade hål i för att verkligen öppnas långsamt och stängas snabbt. Mario är en nyckelring från chinatown och ja, det är så mycket grejer där inne att jag kan hålla på en evighet.

Som ni ser i filmerna så har vi mer än två riktningar på rörelser. Snäckorna öppnas och stängs, Mario simmar i en cirkel, vi har en tornado i vattnet och mynt som snurrar runt sin egen axel.


På första filmen ser man alla rörelser när allt mekaniskt är klart och innan det estetiska är ditsatt och på sista ser ni första gången vi testade att fylla akvariet med vatten och orsakade en riktigt undervattenstornado ! Astufft tycker jag ! . (Bottnen flyter och därför ser det lite skevt ut. Vi hade helt enkelt inte satt fast den när vi testade)

Translation; We finished our Automata and yesterday we presented it in front of our teacher and our class ! Everybody was truly amazed by our work and everything worked perfectly ! I'm so glad that I worked with Joseph, he is a really fun guy to work with and it's so cool to see how good he is at Mechanics and problem solving.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar