torsdag 22 december 2011

Sydney by car. Dag 3

Innan vi åkte från Kiama så bokade vi i all hast ett hostel i Sydney. Vi tänkte att det spelar inte så stor roll vart vi sover, bara det är fräscht (och inte har vägglöss) så vi tog ett som låg bra till på folks betyg, som hade parkering och internet och som var billigt ! Perfekt tyckte vi det lät. Oj vad fel man kunde ha, men det visste vi inte då.

Innan vi ens kommit in i Sydney så stod vi still i ett av stadens miljoner rödljus. Ibland tror jag det finns fler rondeller i Varberg än i hela Australien. När vi stod där så kommer en kille och kör på oss bakifrån! Allt gick bra och ingen var skadad. Bilen hade en spricka i plasten och killen som körde på oss hade väldigt darriga ben och bad om ursäkt hundra gånger.

Efter att jag guidat in oss till hostelet med hjälp av iphonens vägbeskrivning så kom vi fram, äntligen.
- Jaha, och var har ni parkeringen då ? frågade vi.
- Parkering ? Vi har ingen parkering? svarade killen i receptionen.
- Men det sa ju internet? Vart ska vi ställa bilen då?
- Humm... Andra sidan parken är det inga regler tror jag. Ställ där !

Vi offrade nog nån timme på att leta efter en bra parkering och stannade till slut på ett ställe där vi bara kunde stå över natten. Det var ju bara 2timmarparkeringar överallt ! Typiskt. Sen gick vi in på hostelet som heter Lord Wolseley. Jag lovar på heder och samvete att jag aldrig ska bo där igen. Det var i riktigt stort behov av renovering hela stället. Väggarna var alldeles mögliga och hade varit målade med en annan färg över möglet men det hade möglat igenom ändå. Dom hade problem med avloppen flera gånger när vi var där. Dessutom hade de inget internet och personalen var verkligen inte världens trevligaste. Som tur var så var i alla fall sängarna okej.

Med facit i hand, vi borde tagit ett finare ställe från början som hade parkering eftersom det inte hade blivit dyrare än att betala för hostelet och att ställa bilen i ett parkeringshus i två nätter! Man kan säga att vi var lite gnälliga båda framåt kvällen så vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen och ta oss in till stan. Vi hoppade på en röd dubbeldäckad sightseeing-buss och åkte in mot stan. Dock gjorde vi samma misstag som jag och mamma gjorde i Paris och helt plötsligt stannade bussen på sista hållplatsen för kvällen och alla passagerarna fick snällt kliva av.

Vi tog en promenad när solen gick ner och kollade på operahuset och fick se lite av staden i alla fall och dagen slutade lika bra som den började.

Slutet gott, allting gott !

utkiksplats över Wollongong på väg till Sydney

Jag provade kikaren.


Hostelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar