måndag 25 juli 2011

Warrnambool !

Hej !

Nu är vi tillbaka på Hotel Discovery för sista gången iallafall ! Imorgon får jag nycklarna till lägenheten och sedan ska vi pysa till IKEA för att införskaffa allt man möjligtvis behöver i ett hem...


Vi drog härifrån igår morse med en bil vi hade hyrt, och tog oss ut ur Melbourne, körandes på VÄNSTER sida vägen ! Även om mamma körde så hade vi fullt sjå att veta vilken fil vi skulle ligga i och sådära. Vi läste i guideböcker innan att man skulle göra "Great ocean road" för att det var en av de vackraste vägarna i världen. Det visade sig att de hade rätt, för fint var det ! Vägarna var kringliga som bara den med många sluttningar rakt ner i havet och en hel del fina utsiktplatser. Finast var ändå "De tolv apostlarna" som var som sandstenspelare som stod mitt i vattnet. Det är verkligen läcker natur i det här landet ! .


Vi kom fram till Warrnambool igårkväll och drog ut och käkade på stadens lokala pub/innerställe. Maten var verkligen ingen höjdare dock så vi drog vidare till ett nytt ställe och käkade efterrätt. Så himla gott med chokladbakelse med chokladmousse och mintchokladkross över !

Eftersom det häftigaste djuret vi såg igår var en död räv så åkte vi till ett naturreservat som heter Tower Hill idag. Mannen i receptionen på hotellet sa att det var bästa stället att få se en känguru ! Man körde rakt in i ett naturreservat och OM det fanns kängurur där ! Vi har sett så många att vi tappade räkningen! Dock var det ganska skygga så det var lite trubbel med att få några bra bilder på dem. Dom är verkligen ursöta..

Resten av dagen har vi tillbringat på väg tillbaka, och med mamma som chaufför och mig som kartläsare så behövde vi inte vända eller välja en ny väg en enda gång, riktigt duktigt tyckte jag !

(Nu önskar jag att jag hade PS på den här datorn så bilderna kunde få va lite finare , menmen)

1 kommentar: