måndag 27 februari 2012

SKOOOOLAAAAAA.

Hej på er.

Här kommer ett långt inlägg om denna terminens första skoldag. Som tur är blir inte inläggen alltid såhär långa. haha.

Oj vad nervös jag var igår och imorse. Jag vet inte varför, men det var nästan värre denna terminen än förra. Kanske för att jag kommer va ensam och för att inte deppa totalt så måste jag hitta några att hänga med. Jag har sagt att Hawthorncampuset, där jag hänger mest detta året, är smockfullt av asiatiska supernördar, datanördar, mattenördar och en massa muppar. Inget taskigt emot dem på något sätt, men en liten estetisk halvknasig tjej som jag passar inte in riktigt. Därför var jag väl mest nervös.

Plus då att jag förra året gick på en mattelektion innan receptionen berättat att jag hamnat på fel ämne och blev skräckslagen för att det kändes så svårt !
Och att jag inte hör vad mina lärare säger... Lite jobbigt där.

 I alla fall.

Jag åkte till skolan imorse med flugor som surrade i magen. Första lektionen var en Energy & Motion-laboration. Med ännu en lärare som är väääldigt svår att förstå. Jag lärde mig verkligen den indiska dialekten förra året. Den här killen var från Ryssland gissningsvis. Han bröt lika mycket som jag gör. haha. Gud, det låter som att jag inte gillar folk från andra länder. Och det stämmer inte. Jag gillar verkligen att träffa människor från andra länder. Men lärare som jag inte förstår i ämnen jag måste förstå gör mig jätterädd.

Jag hittade i alla fall en till tjej på lektionen ! Woho. Labben gick också helt okej. Jag hoppas att det blir mer klart efter genomgångarna denna veckan.

Sen hade jag långtlångt hål och satt och snackade lite med en kille som aldrig någonsin sett riktig snö. På riktigt, det finns såna människor. Gud vad jag kände mig långt borta då.

Efter rasten satt jag i stora fiskskålen (stora aulan kallas så) tillsammans med tjejen från imorse och en annan tjej. Vi hade en lektion i Material & Processes. Jag har en känsla av att det kommer bli mitt favvoämne denna terminen. Läraren verkade också hur bra som helst. Och med lagom mycket humor för att alla ska orka lyssna på honom.

Direkt efter hade vi matte. Det kommer ta ett tag för mig att förstå vad den läraren säger också. Haha. I alla fall träffade jag dagens trevligaste tjej på den lektionen. Åh vad skönt tänkte jag! Jag hoppas verkligen vi kommer ses mera. Dessutom var den inte alls så läskig som förra året. Inget oförberett prov första lektionen. Och det handlade om vektorer. Vektorer måste vara min starkaste sida.

Turen var på min sida alltså. Nu peppar vi för ny dag imorgon. Då slutar jag halv sju. Huh. Jag hoppas ni haft en bra måndag.

Förresten så behöver ni inte va avundsjuka på vädret. Igår var det så varmt att jag sov med is i sängen. (ja, på riktigt.) och idag bara regnar det. regnregnregn och varmt och fuktigt. Typ växthuseffekten. Så snö och torr luft hade suttit fint :)

Puss.

Instagrambild från idag i skolan :)

1 kommentar:

  1. åh äntligen kom jag in på din blogg! Har försökt i typ en vecka. Va fin du är Tessi. <3 Skypa snarast. Förstår att de suger att daniel åkt. Bu.

    Puss!

    SvaraRadera